Жандармерия е влязла в квартала, където се е разиграла случката

 

Двама души бяха ранени при стрелба с въздушна пушка в Лом. Няма опасност за живота им -  единият е улучен в крака, а другият - в ръката.

 

Инцидентът е станал тази сутрин в ломския квартал "Младеново". Група младежи във видимо нетрезво състояние започват да отправят неприлични предложения към 48-годишна жена. Жената се изплашила и потърсила помощ в къщата на неин съсед. Ромите обаче не спират и започват да хвърлят камъни. Мъжът изважда законно притежаваната си въздушна пушка и ранява двама.

 

Младежите били до рано сутринта на сватба, където употребили алкохол. Часове след инцидента екип на Нова ги откри… в квартална кръчма. Те обясниха, че са пияни от вчера вечерта и разказаха: "Нищо не сме казали, тя отиде при съседа си и извика за помощ”.

 

Нападната жена обаче има друга версия. Сутринта тя чакала да отвори магазина, за да си купи хляб. "6-7 момчета бяха, те ме обидиха, аз ударих шамар на единия от тях, а той започна да ме бие, аз звъннах на съседката и тя ми отвори и им каза да бягат", обясни Татяна Димитрова.

 

Жената влиза в къщата на съседите си, а Георги Александров излиза на двора да я защити. "Двама я бяха сграбчили и я дърпаха,  а третият си беше свалил панталоните. Единият ме удари и аз паднах.  Успях да ги изгоня, но те започнаха да хвърлят камъни по прозорците, изпочупиха всичко”, разказа той.  Малко по-късно Георги взел въздушната си пушка и започнал да стреля.

 

Всички участници в инцидента са разпитани в полицията.  Напрежение в квартала няма и хората смятат, че това е случаен инцидент. Според вътрешния министър Румяна Бъчварова ситуацията е овладяна. а, роднините на потърпевшите момчетата се заканиха, че ще съдят мъжа, който е стрелял по тях.

 

Информация: Биляна Борисова