Петър Москов, Радан Кънев и правосъдният министър Христо Иванов се срещнаха с Цацаров

 

Политици на крака при главния прокурор. Петър Москов, Радан Кънев и правосъдният министър Христо Иванов се срещнаха със Сотир Цацаров, за да обсъдят наложителната съдебна реформа. 

Още по темата

 

Совалките започнаха по обед. Първи на крака при Сотир Цацаров пристигнаха реформаторите Радан Кънев и Петър Москов.

 

„Проведохме един хубав, професионален, за мен доста оптимистичен разговор, накрая се намеси и Достоевски”, обясни след срещата Кънев.  Как точно, не стана ясно. Не стана ясно и как съдебната система ще бъде реформирана така, че да няма дефицит на правосъдие в обществото.  „От тук нататък прокуратурата не е участник в политическия разговор, ние имаме задача да съберем 180 гласа в Народното събрание”, подчерта Кънев.

 

Два часа по-късно в кабинета на главния прокурор влезе и правосъдният министър Христо Иванов, който за пореден път декларира, че с Цацаров не се нападат взаимно. Днес двамата не били говорили за конституционните промени. „Коментирахме различни инициативи в областта на антитерористичното законодателство, това е диалог който ще водим и с МВР, говорихме и за капацитета за разследване в полицията”, съобщи Иванов след края на разговора.  За нуждата от промени в правораздавателните органи днес говори и държавният глава.

 

 „Благодаря на главния прокурор и на министъра на правосъдието, че демонстрираха промяна в подхода - само с писалките, само с добрите идеи. Само с национално съгласие и само с позитивна енергия ще променим Конституцията”, заяви Росен Плевнелиев.

 

Дали всички са заровили томахавките и ще извадят писалките, ще стане ясно следващата седмица, когато парламентът ще гласува на първо четене промените в Конституцията.