"Промените в закона са за подкрепа на отговорното родителство", заяви Христина Христова

 

Законови промени предвиждат да ограничат злоупотребите с някои видове социални помощи. Една от тях е, че част от помощите ще се дават в натура, така че те да стигат директно до децата. 

 

"Промените в закона не са санкциониращи. Те наистина са за подкрепа на отговорното родителство”, коментира в „Събуди се” бившият социален министър Христина Христова. 

 

"Лошото обаче е, че няма методика, по която да се прави контрол върху връщането на неправомерно взети помощи”, заяви д-р Султанка Петрова от Националната женска организация на ВМРО.

 

"Законът за закрила на детето е много добър. За съжаление просто не се спазва. Проблемите са задълбочаващи се и не се оправят”, допълни тя.

 

"1 милиард лева се отпускат на Министерството на труда и социалната политика. Питам – има ли доволни хора от тези пари? Обърнах се с отворено писмо до министър Калфин, защото не може толкова пари да се влагат в една структура и да няма никакъв резултат. Ние искаме прозрачност и европейските принципи да се спазват в нашата държава”, коментира още Петрова.