Певецът иска да е сигурен, че няма да има никакви проблеми за концерта

Още по темата

Екипът от техници, видео и саунд инженери на Роби Уилямс, който трябваше да пристигне ден преди началото на "Spirit of Burgas", по настояване на певеца ще бъде в Бургас три дни по-рано, съобщиха организаторите.

 

Уилямс иска да е сигурен, че няма да има никакви проблеми за първия в кариерата си концерт на плажа, който ще се състои на 7 август.

 

За първи път в Европа ще се строи толкова голяма сцена на самия морски бряг, което е накарало британците да изпратят допълнителна помощ на българските екипи. Сцената ще тежи 500 тона и ще започне да се издига на централния плаж в Бургас седмица преди фестивала, а 40-метровата видеостена се очаква да пристигне в Бургас заедно с първия международен екип.

 

Тъй като на плажа няма нужното за фестивала електрозахранване, четири генератора и 50 тона гориво ще поемат тази роля в първия ден и най-вече по време на 2-часовото шоу на Роби Уилямс.

 

"Spirit of Burgas" ще се състои на 7 и 8 август на Централния плаж в Бургас, а хедлайнери в двата дни са Роби Уилямс и Kasabian.