Извършителят е задържан

 

67-годишен мъж беше застрелян посред бял ден в София.

 

Сигналът за случилото се е подаден минути след 16 часа. Престъплението е станало в административна сграда на ул. „Александър Жендов".  

Още по темата

 

Незабавно пристигналият екип криминалисти е задържал на място извършителя - мъж, на 79 години. Дежурна оперативна група на СДВР извършва оглед на място. По първоначални данни, смъртоносния изстрел е произведен с огнестрелно оръжие и е попаднал право в сърцето на жертвата -  Александър Василев. Той е работел като геодезист. Засега е ясно, че с убиеца имали спор за пари.

 

Убийството е извършено в сградата на "Главпроект", където Василев имал офис. За извършителят все още не се знае много, по неофициална информация е бивш военен. Стрелял е със законно притежавано оръжие.

 

Александър Василев е известно име в средите на геодезистите. Занимавал се е със земеразделяне и е работил по проекти. Негови близки категорично отричат да е криминално проявен и вероятно стрелецът, който е убил 67-годишния геодезист, е негов клиент, пише "24 часа".

 

Убиецът бил забелязан от служителка в сградата. Тя видяла кръв по него и помислила, че е пострадал. След това подала сигнал в полицията и убиецът бил задържан.  Откаран е в Първо РПУ, което е на 200 метра от мястото на убийството.

 

Снимки: Надя Ганчева/ Нова ТВ