Вижте коментара на собственика на имота

 

Плажът в Силистар вече е със свободен достъп. След намесата на Нова телевизия държава и община реагираха и на мястото вече са поставени табели, че събирането на такси е незаконна дейност. 


След като вчера екоминистерството направи предписание общината в Царево да освободи пътя до плажа в Силистар, рано тази сутрин започна поставянето на нови табели. Преди общинарите обаче собственикът на имота вече беше сменил табелите.

 

"В момента, в който въпросните господа видяха, че ние присъстваме на плажа прибраха табелите и се скриха по автомобилите", разказа управителят на плажа Боян Монев, като посочи, че на нея е имало надпис: "Платен паркинг 5 лева". 

 

След 3 дни търсене екипът на Нова откри собственика на терените- Георги Якимов. Той е тъст на народния представител от ДПС Йордан Цонев. С Якимов успя и да разговаря и кметът на Царево Георги Лапчев. По думите на градоначалника, той е написал акт на Якимов заради преграждането на плажа и затварянето на достъпа до него.

 

Актът бил на стойност 1000 лева, но на втора инстанция съдът го намалил на 300, а после напълно бил отменен. Фирмата, която до вчера събирала таксата, тази година работела без разрешение и от общината.

 

А първите летовници, които не платиха нищо, за да стигнат до плажа, бяха най-доволни.

 

Репортер: Цеца Алексова