Ивицата с най-много пропуски е "Обзор юг"

 

Концесионерите на плажовете масово нарушават закона. Държавата откри нередности на 186 плажа от 209 проверени. Ивицата с най-много пропуски е "Обзор юг". 

 

Там специалистите са установили пропуски в безопасността, свързани с водното спасяване, медицинското обслужване и с разполагането на обекти по плажната ивица. 

 

Наемателите на плажа обаче категорично отричат твърдението, хвалят се със 70% свободна зона. Почиващите пък не забелязват да има проблеми.

 

Най-арогантни били концесионерите в Несебър и Слънчев бряг, установили от регионалното министерство, а най-съвестни - в Албена, Кранево, Златни Пясъци, Кабакум и централния плаж в Созопол. 

 

Най-скъпите чадъри и шезлонги са на плажа "Св. Константин и Елена" - 40 лева, а най-евтините в Китен – 10 лева. От днес концесионерите са длъжни да издават на туристите и касов бон при ползване на такава услуга.

 

От регионалното ведомство започват изненадващи проверки. При установяване на повторни нарушения ще има налагане на глоби, а при трето нарушение може да се стигне до отнемане на концесията.

 

Репортер: Искра Урумова