От началото на сезона мярката е наложена на близо 25 заведения

Комисията за защита на потребителите (КЗП) временно затвори нощен бар в Слънчев бряг, след като бе установено, че туристическият обект предоставя услуги, без да е категоризиран. 

 

В края на месец юни барът осуети проверка на контролния орган и представители на медиите по кампанията за качеството на предлаганите спиртни напитки в заведенията с нощен режим на работа и хотелите ол инклузив. По-късно инспекторите на КЗП успяха да проверят обекта, като за установеното нарушение ще бъде съставен акт и наложена санкция, която може да достигне до 10 000 лв

 

От началото на сезона инспекторите на КЗП са извършили над 1030 проверки на различни видове заведения за хранене и развлечения, разположени на територията на морските градове и курортни комплекси, като около 580 от тях по Северното Черноморие, а останалите – по Южното. 

 

Близо 25 заведения временно са затворени заради липса на категоризация. Други констатирани нарушения са свързани с обявяването на цените и грамажите – някъде те изцяло са липсвали, а на други места цените са били посочени само в евро. Част от заведенията са подвеждали потребителите със заблуждаващи надписи за вида и категорията си или пък са предоставяли услуги, които не отговарят на изискванията за определената им категория.