Нарушителите ще бъдат глобени, а на някои от тях може да бъдат отнети и книжките

 

Камерите на КАТ счупиха нов рекорд. Само за седмица, при това само в София, са заснети близо 2500 бясно шофиращи. 

 

Някои от нарушителите са превишили скоростта три пъти над разрешеното. 

 

По 350 джигити на ден средно заснемат камерите на КАТ в София. 

 

Две нарушения на пътя за последните дни и 70 лева глоба за превишена скорост. Такава е равносметката за Ивайло Борисов. Камерите на КАТ го заснели на Околовръстното на София и на магистрала „Люлин”. Честитките не закъснели.

 

Всеки ден в център в столичния КАТ, служители обработват кадрите от камерите, заснели нарушителите. 

 

„Всекидневно се издават между 100 и 150 електронни фиша за превишена скорост и отделно се изпращат призовки за тези, които са с над 50 км/ч – за тях се издават актове”, заяви Валентина Попова от Пътна полиция – София.  

Още по темата

 

През последната седмица обаче фишовете стават двойно повече. И не само.

 

„Последната седмица имаме фрапиращи нарушения за превишение на скоростта на територията на София”, обясни началникът на Пътна полиция-София Тенчо Тенев.

 

Сред най-фрапантните нарушители е моторист. Само за една нощ камерата на КАТ го заснема три пъти със скорост над 200 км/ч на столичния Околовръстен път. Разрешените там са 80 км/ч.

 

„Най-високата скорост беше 227, което е 3 пъти над разрешената. Същият водач се оказа, че е скрил задния си номер от мотоциклета, за да не може да бъде заснеман от камерите, съставихме му акт и за това”, заяви Тенчо Тенев.

 

За тези нарушения мотористът ще плати поне 900 лева глоби, а без книжка ще остане поне 9 месеца. На някои от снимките, заснети от камерата, дори кара само на задна гума.

 

Камерите са засекли и джип, който се движи със 182 км/ч при разрешени 80. Собственикът му също ще остане без книжка. До санкцията се стига, ако превишението е повече от 51 км/ч, в противен случай – нарушителят се измъква само с глоба.

 

Проверките продължават и през цялото лято. Като акцент при инспекциите ще са не само превишената скорост, но и нерегламентирани гонки, в които участват леки автомобили и мотоциклетисти.