Движението за права и свободи е проводник на олигархични зависимости, смята политикът

 

"ДПС става проводник на олигархични зависимости". Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева за "Здравей, България".   

 

„От 2003 година ДПС е започнало подреждане на съдебната система по етажите с „правилни” хора. Те на практика имат контрола върху ключовите прокуратури, по върха на прокуратурата и също така върху определени ключови съдилища", подчерта политикът. 

 

Тя посочи, че от няколко години в службите за сигурност и в правосъдието циркулира дело за покупка на гласове срещу депутата от ДПС Йордан Цонев, което дори е било заснето. 

 

"Трябва да е ясно, че прокуратурата и ДПС са много свързани. И господин Цацаров няма нужда да бяга от това. И няма нужда да ми вменява как понеже аз съм адвокат и имам клиенти, които са негови клиенти, то обезателно аз съм срещу прокуратурата", заяви Дончева.  

 

"Моята позиция днес по отношение на неговите позиции няма връзка с никакви клиенти. Защото ако той вмества публично тези имена, по които в момента се водят процеси, за мен това означава, че той не е способен като магистрат да правораздава по факти и по закони, а че се занимава с лични отношения", подчерта лидерът на "Движение 21". 

 

Тя определи АБВ и БСП като "партии на статуквото".

 

"Ръководството на БСП се ръководи от тези, които ръководят и ДПС. Същото се отнася и за АБВ, за съжаление", заяви тя.