Бойко Борисов е човек, който не се налага, заяви вътрешният министър

 

„Нямаме развитие по случая с убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина”, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в "Комбина". Тя изрази убеденост, че рано или късно властите ще стигнат до извършителя на тежкото престъпление. 

 

„Всеки ден имам повод да се сещам за Борисовата градина. Това, което се случва там, е една от тревогите ми", призна министърът, като изтъкна, че осветлението и видеонаблюдението са ефективните начини за справяне с проблема.

 

По повод информацията, че е разкрита самоличността на младежите, които биха възрастен мъж пред внуците му, Бъчварова отговори: „Има напредък, но не мога да ви кажа никакви детайли, защото такива са правилата”.   

 

На въпроса дали ще уволни полицаите, които бяха заснети да оказват насилие върху момиче и момче при арест, Бъчварова отговори: "В МВР не можеш просто да уволниш някого - трябва да докажеш, че той е нарушил правилата". Тя определи случилото се като "грозна и възмутителна сцена". 

 

Тя изрази съмнения, че пускането на клиповете с полицейско насилие е атака срещу нея: "Имаше известен синхрон в излъчването на два различни клипа, заснето в различни периоди. Това е доста класически прийом. Винаги има много хора, които са готови да застанат срещу ръководството на МВР, защото това означава дестабилизиране на много важна институция". 

 

По думите й ситуацията в Гърмен е "възел от проблеми".

 

"Има един район в Гърмен, в който открай време живеят тези роми. Но при всяко едно управление проблемът им не е бил решаван, за да могат те да бъдат използвани в политическите битки", смята министърът.  

 

Тя сподели, че откакто работи с премиера Борисов от 2009 година е научила много неща от политиката.

 

"Много добре се разбираме с Борисов. Много добре работя с него. Той е човек, който не се налага", изтъкна Бъчварова. 

 

Що се отнася до съдебната реформа, министърът заяви: "Цацаров много конструктивно се включи в оформянето на концепцията за конституционните промени и за съдебната реформа”.