В най-топлите дни от годината постоянно работят климатици, вентилатори, фризери

 

На фона на предстоящите протести, енергийната система се подготвя за пореден пик в потреблението на ток. Причината - жегата, заради която климатици, вентилатори и фризери работят без прекъсване. Синоптиците прогнозират, че вторник и сряда ще бъдат най-горещите дни за тази година.

Още по темата


Заради горещините редици общини в страната въведоха нов летен режим на работа. Служителите се трудят само в сутрешните часове. Това обаче не могат да си позволят частните фирми. 


В офисите работодателите са задължени да осигурят на служителите си достатъчно питейна вода, климатик и подходящи тенти и щори.


Не само нашата страна е в плен на високите градуси. От две седмици целият Балкански полуостров е обхванат от гореща вълна. 


Температурите в Гърция тази седмица ще достигнат 42 градуса. Властите задействаха план "Персей" за борба с извънредните ситуации. 


Всички държавни болници са в повишена готовност. Денонощно работят специални климатизирани помещения в кметствата, където хората могат да останат, докато премине най-голямата жега.

 

Репортер: Ивомира Пехливанова