Той твърди, че е имал разрешение да ползва съоръжението до 3 часа

 

„Много съм изненадан от големия интерес на медиите. В събитието не виждам нищо нередно. Извинявам се за причиненото неудобство. Не сме направили нищо нередно”. Това каза в „Здравей, България” бизнесменът Георги Самуилов, който нае Античния театър в Пловдив, за да отпразнува 50-годишния си юбилей и 25 години от създаването на фирмата си.  

 

Самуилов обясни, че е имал разрешение от Общината да ползва съоръжението до 3 часа. „Мероприятието започна около 21 часа и завърши около 2:30 часа. Не е било 12 часа да се чуват музики”, подчерта той.

 

Бизнесменът каза, че ще организира благотворителна изложба и ще дари парите за подпомагане на Античния театър.

 

„Предполагам, че съм извършил нарушение. Абсолютно съм сигурен, че съм извършил нарушение с високата музика”, каза още Самуилов.

 

Той допълни, че гостите на партито били много сериозни бизнесмени и самият той също популяризирал Античния театър. На въпрос дали е дошла полиция, той отвърна, че предполага, че е дошла.

 

Петролният бос Георги Самуилов възмути пловдивчани, като си устрои частно парти в Античния театър в града под тепетата срещу 2880 лева.

 

От Община Пловдив отказаха да застанат пред камерата ни днес, защото само един човек можел да говори за това, което се е случило, а той бил в отпуск. Вчера все пак от Общината ни обясниха, че е дадено разрешение за фирмена презентация, а не за парти.

 

Журналистът Ивайло Дренев, който е чул музиката, обясни в ефира на сутрешния блок на Нова, че е имало "страхотен шум, под театъра бяха затворили с ленти, гардове бяха затворили улицата". По думите му музика е звучала до към 3 часа през нощта.

 

Екскурзоводът Антон Атанасов е водил около сто души – деца, които са били на олимпиада по лингвистика. "По програма трябваше да посетим театъра. Когато дойдохме към 15 часа, беше затворено, нямаше и кой да обясни защо е затворено", допълни той.