Сигнали за това получаваме в "Моята новина"

 

Пореден сигнал за опасни гонки по улиците получихме в рубриката „Моята новина”. Мястото е великотърновското село Поликраище. И ако ви звучи познато, то е защото само преди няколко месеца селото нашумя със скандален клип, на който ясно се вижда как два автомобила си правят гонка с скорост 167 км/ч. Наказани обаче нямаше. Този път автомобил прави опасен дрифт по улиците на селото, застрашавайки живота на преминаващите. Защо Поликраище се пак се превръща в състезателна писта?

 

20 април 2015 година. Скандалният клип с гонката в Поликраище разбуни духовете. На кадрите ясно се вижда как шофьорите карат с бясна скорост, не спазват пътни знаци, нито се съобразяват с маркировката на пътя. Тогава полицията ги откри, размина им се обаче само с предупреждение.

 

Три месеца по–късно гонките в Поликраище продължават. Шофьорите вече стават по-дръзки - не само карат с висока скорост, но и правят така наречения дрифт.

 

От кадрите ясно се вижда, че колата е без регистрационен номер.

 

Показахме видеото на хората в селото, но никой от тях не разпозна нито автомобила, нито нарушителите. Според кмета, който също изгледа кадрите, в Поликраище често идват хора от други населени места, тъй като селото е с дълги прави отсечки и предразполага за високи скорости.

 

На клипа се вижда, че всички в автомобила са млади хора, най-вероятно непълнолетни и без книжка.

 

От полицията заявиха, че не са получавали сигнали за нови нарушения в Поликраище, но ще разследват случая.

 

Ако станете свидетели на подобни нередности, сигнализирайте ни в "Моята новина"

 

Репортер: Кремена Недялкова