Това показва изследване на КНСБ

 

Повече от 2 460 000 или над 34% от българите живеят под линията на бедността от 295 лева. Това показва изследване за издръжката на живот през второто тримесечие на годината, проведено от КНСБ.

Още по темата

 

Според данните 2248 лева са необходими на едно четиричленно семейство, за да може да покрива разходите си за храна, жилище, здравеопазване, образование и отдих.


През второто тримесечие на 2015 г. се наблюдава ръст на цените на някои основни хранителни продукти, показват още резултатите от изследването.


Президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че работещите на минимална работна заплата нарастват с 2,4% спрямо съшия период на 2014 г. 


КНСБ настоява за постепенно, но трайно увеличение на минималната работна заплата всяка година, с динамика, която я приближава към 50-55-процентното съотношение спрямо средната работна заплата за страната", каза още Димитров.


От КНСБ настояват още през тази есен да се възстанови практиката на договаряне на препоръчителните индекси за нарастване на работните заплати по сектори, защото „това е пътят за плавно увеличаване на доходите”.

 

Историята на едно бедно семейство, в което 13-годишно момче се грижи за болната си майка, можете да си припомните от следния видеоматериал: