Премиерът е говорил с кмета на Созопол

 

Бариерите, поставени на стария път между Приморско и Созопол, които ограничават достъпа до плаж „Алепу”, бяха премахнати във вторник следобед.

Още по темата


Развитието на казуса дойде след намесата на премиера Бойко Борисов. Той разговарял с кмета на Созопол Панайот Рейзи, който го уверил, че ограда вече няма да има.


Кметът мотивира действията с това, че плажът е неохраняем и се разбрахме да осигурим няколко спасителни поста, за да могат туристите спокойно да се наслаждават на почивката си”, написа министър-председателят в личния си профил във Facebook.


Казусът предизвика истински бунт в социалните мрежи. Ядосани летовници дори временно премахнаха загражденията, но общината ги постави отново.Тогава туристи се заканиха да проведат протест пред бариерата.

 

Въпросната ограда е бетонирана в земята и спира достъпа до един от хубавите южни плажове, посещаван от много туристи през лятото. Знак информира, че след нея започва „пешеходна алея и велосипедна зона”.


Оказа се, че този път не частник, а самата Община Созопол е заградила пътя. Заповедта е на кмета на общината Панайот Рейзи и е съгласувана с Агенция „Пътна инфраструктура”.

 

Проверка на Нова телевизия показва, че от февруари правителството дало старото скандалното трасе на Общината по искане на кмета. Така самият той решил, че трябва да заградил тези 12 километра. 


Рейзи отрече слуховете, че офшорна компания има апетити да строи след заградения участък.