Местният футболен клуб „Струмска слава" се готви за титанична битка с изпадналия от А група гранд

 

 

Радомир готов за победа. Местният футболен клуб „Струмска слава" се готви за титанична битка с изпадналия от А група гранд ЦСКА.

 

 Първият мач е на стадион „Българска армия" в София на 9 август. Седмица по-късно „червените" ще пътуват за Радомир за реванш. 

 

На стадиона в Радомир тече усилена подготовка за дербито с ЦСКА

 

Сварваме третодивизионния „Струмска слава" в края на тренировката, когато един по един играчите се изнизват към съблекалнята. 

 

„Излизаме с идеята да победим”, заявява Владимир Димитров, треньор на „Струмска слава". 

 

За гол в мача треньорът разчита на радомирския Димитър Бербатов - 21 -годишния нападател Александър Аспарухов, който доскоро ритал за малко и в ЦСКА. 

 

„Хванахме се с треньора на бас? Той е по басовоете, обаче ги печели много, ако не е казал, че ще паднем, ще съм много радостен”, заявява Александър Аспарухов.

 

Капитанът на отбора също е на тренировка, въпреки че е бил нощна смята, защото работи като барман. 

 

Макар и третодивизионен отборът си има и истинска вносна звезда. Трикратният шампион на България - два пъти с „Левски” и веднъж с „Локо Пловдив” - Екундайо Джайеоба. 

 

„Победа, която ще бъде отвоювана на този стадион, на който няма дори седалки”, очаква Екундайо Джейеоба.

 

„Ние сме закупили седалките, тук в склада са, но се налага те да бъдат много добре закрепени, да бъдат излети, за да може да придобие някаква нормална обстановка за посрещане на гостите на стадиона”, обясни Пламен Алексиев, кмет на Радомир.

 

А докато чакат седалките, бъдещите надежди на „Струмска слава" наблюдават своите любимци и без седалки. А като ги няма, ползват игрището, за да играят.