Бариерата спираше достъпа до плажа „Алепу”

 

Оградата по стария път между Созопол и Приморско вече е в историята. 


До премахването на скандалното заграждение се стигна след намесата на премиера Бойко Борисов. 

Още по темата


Преди около седмица на стария път между Созопол и Приморско се появи метална ограда, бетонирана в земята. Така, пътят, който води до един от хубавите южни плажове – „Алепу”, остана затворен за туристи. Причината - пътят, предоставен на общината от държавата през февруари, щял да става  „пешеходна алея и велосипедна зона”.


В понеделник загражденията бяха премахнати от недоволни туристи, а по обед общината ги изгради отново. Сагата продължи и във вторник. В телефонен разговор премиерът Бойко Борисов настоял преградите отново да бъдат премахнати. 


Общината е съставила актове на къмпингуващите в защитената зона. Предупредени са да премахнат палатките и кемперите. Това предизвика гнева на почиващите, които искат да останат именно на плажа „Алепу”. 


В социалните мрежи се появиха снимки и коментари, че в района на плажа е започнало строителство. Кметът на Созопол Панайот Рейзи обаче обясни, че се е активизирало опасно свлачище в частен имот. 


Той уточни, че общината не се отказала да превърне спорния участък в пешеходна и вело-зона. Обеща обаче да покани на разговор жителите на общината, журналисти и еколози, за да намерят най-правилното решение. 


Репортер: Цеца Алексова