Експерти съветват да не споделяме, когато отсъстваме от дома

Снимките и коментарите за летните ни почивки в социалните мрежи улесняват крадците, предупреждават германски експерти, цитирани от БТА. 

 

Преди да публикувате снимка от ваканцията си във Facebook, първо се замислете кой може да я види. Ако тя стигне до обирджии, те ще се досетят, че в дома ви няма никого и ще се възползват от ситуацията, казва Волфганг Балдерс от Отдела за предотвратяване на престъпленията към полицията на Кьолн. Според експерта е важно хората да разкриват възможно най-малко подробности за ваканцията си, докато отсъстват

 

Facebook дава възможност на потребителите да решават кой може да вижда публикуваните снимки. Twitter и Instagram обаче не разполагат с подобна опция, което означава, че хората трябва да са още по-внимателни с публикациите си в тях. Родителите трябва да се уверят, че децата им се придържат към същите правила. 

 

Експертите напомнят на хората да не съсредоточават цялото си внимание върху социалните медии. Те трябва да се погрижат и за това домовете им да изглеждат обитаеми, за което могат да разчитат на съседите.