"ДАНС са проспали всичко, което се е случило", каза Найден Зеленогорски

„Бившият и настоящ Управителен съвет на БНБ носи солидарна, поне морална отговорност за това, което се случи. Бяха откраднати 4 млрд. лв. - това е грабежът на века до момента”. Това заяви на брифинг председателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски, предаде БГНЕС.

 

"ДАНС е проспала всичко, което се е случило, оказа се, че и в БНБ не са знаели за това, което знае цялото общество. За нас това е избор, който по никакъв начин не възстановява доверието в БНБ", допълни Зеленогорски.

 

Той каза още, че подуправителите е трябвало „да си подадат оставката с достойнство, след като чуха всичко, което бе казано за тях”.

 

„Хората, които гласува за тези подуправители, носят отговорност за това, което ще се случва оттук насетне. Това стана с решителната подкрепа на ДПС, без техните гласове те нямаше да бъдат избрани", добави той.

 

Атанас Атанасов от РБ посочи, че Реформаторите не са участвали в никакви пазарлъци за подуправители. „Няма да бъде разклатено правителството от това, което се случи, но това ерозира общественото доверие към днешното управление”, добави Атанасов.