Жълта пътека указва пътя към стоянката на таксиметровия превозвач, който има договор с аерогарата

Цветни пътеки ще улесняват пътниците на Летище София при придвижването им към транспортните връзки на столицата. Тези мерки са предприети от министъра на транспорта Ивайло Московски, за да се предпазят туристите от недобросъвестни таксиметрови превозвачи в района на аерогарата.

 

Трите пътеки са маркирани в различени цветове и с различно графично изображение. Те ще насочват пътниците към транспортното средство, което ще използват.

 

Жълтият цвят обозначава пътеката до мястото, където са позиционирани такситата на фирмата, с които „Летище София“ ЕАД има сключен договор. 

 

В синьо е оцветена пътеката до метрото, което позволява бърза и лесна връзка с центъра на София, както с големите жилищни квартали.

 

За обозначаване на пътеката, отвеждаща пътниците до автобусната спирка, е избран червеният цвят. Автобусните линии с номера 84 и 384 оперират по маршрута с целодневно разписание.

 

Световната практика показва, че цветовите визуализации, в комбинация с графичните изображения на транспортните средства, ориентират пристигащите пътници и ги улеснят при избора им на транспорт.