Причината е гласуването, което сведе референдума само до един въпрос

 

Бойко Борисов размаха пръст на Реформаторския блок. Причината е гласуването, което сведе референдума, предложен от президента, само до един въпрос. 

 

Депутатите отхвърлиха да има ли мажоритарен вот и задължително гласуване. Така наесен ще бъдем питани само дали сме „за” гласуването по електронен път. 

Още по темата

 

Обяснението на Реформаторите бе, че референдумът бил "порязан” не заради разколебаване в позициите им, а заради внезапна повреда в пултовете за гласуване. 

 

„Да се научат колегите от Реформаторския блок, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата в парламента е да си стоят на столовете. Когато си планират пътуванията в чужбина, да знаят, че последните седмици са най-важни и трябва да са в залата”, заяви Борисов. 

 

"Омръзна ми мен всеки ден да натискам ГЕРБ да стоят само те в залата. Стоят другите по 5-6 човека от 20 и няколко. Изведнъж ГЕРБ им е виновен за всичко”, разгневи се още премиерът. 

 

"Вчера ГЕРБ бяха 44 човека по време на гласуване на закона за НСО, така че не е лошо и те да се стегнат малко”, контрира Найден Зеленогорски.

 

И въпреки че групата на ГЕРБ е на място, внезапен технически проблем не позволява на част от групата да подкрепи въпроси от референдума.