Според реформатора мажоритарният вот не дава право на избор

 

„Реформаторският блок” никога не е бил „за” чиста мажоритарна избирателна система, а гласуването беше задължително само по времето на комунизма – днес това е право”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” реформаторът Атанас Атанасов в коментар по темата с отхвърлените въпроси за референдума през есента.

Още по темата


Народният представител каза още, че мажоритарният вот не дава право на избор.


Някога може да се окаже така, че на втори тур на вота в определен район хората да трябва да избират между Станише и Първанов, например”, заяви Атанасов.


Той коментира и изказването на съпредседателя на Реформаторите Радан Кънев, който написа в социалната мрежа, че „може да се наложи предоговаряне на коалицията”. 


Всички знаем, че тази коалиция е изключително трудна. Правят се компромиси в името на държавата, но в един момент супата ще се насити”, каза Атанасов.


Той и събеседникът му в студиото на „Здравей, България” – Станислав Иванов от ГЕРБ, коментира и избора на Мая Манолова за омбудсман на републиката.


Никой от ГЕРБ не е подкрепил нейната кандидатура. Тя не може да бъде омбудсман”, категоричен бе Иванов.


Атанасов пък заяви, че лично той е бил против тайния вот и смята номинацията на Реформаторите – досегашният омбудсман Константин Пенчев за достойна.


Пенчев е човек с десни убеждения и винаги е бил безпристрастен”, коментира Атанасов.