Разпозната е по серийния номер

Откритата на малък остров отломка от самолет е от изчезналия полет 370 на "Малайзийските авиолинии". Това обяви заместник-министърът на транспорта на азиатската страна. От авиокомпанията били сигурни, че двуметровото парче е от техния самолет. Въпреки това предстоят редица процедури, за да се докаже произхода на отломката. На полета имаше 239 души и семействата им вече година чакат сигурна информация за съдбата им.

 

Отломката ще бъде транспортирана към френския град Тулуза, за да бъде изследвана в лабораторията на министерството на отбраната. Хеликоптер на френската жандармерия прелетя над бреговете на остров Реюнион, където беше намерена двуметровата част без обаче да бъдат намерени други отломки.

 

Авиоекспертите са все по-убедени, че отломката е от именно от "Боинг 777". Медиите на о-в Реюнион публикуваха снимка, на която се вижда цифров код, отпечатан върху намерената част. В инструкциите за Боинг 777 този код отговаря на част от крилото. Експертите също твърдят, че отломката отговаря на размерите на тази част. Още повече, че няма друг самолет с такава част, който да е в неизвестност. Въпреки оптимизма от очертаващия се пробив в издирването австралийските власти предупреждават, че предстои още много работа преди да бъде открит полет МН370.

 

Досега издирването на самолета беше насочено в обширен район на Индийския океан, западно от Австралия, на около 3700 км от Реюнион.