Българско село събра на огради и къщи десетки човешки образи

 

Световни знаменитости и нашите баби и дядовци на една стена. Българско село събра на огради и къщи десетки човешки образи. Сред тях на Барак Обама и Владимир Путин, Айнщайн, Лейди Ди, както и множество местни жители. За срещата между обикновените и известните хора разказва екип на Новините на Нова.

 

Село Старо Железаре събира 500 души, а отскоро и още няколко десетки световни личности. Венцислав Пирянков се връща от Полша, за да превърне бащината си къща в арт център. Идеята е преобразяването и вдъхването на нов живот на селцето. Венцислав не е сам - на помощ идват студентите му от Полша. Всички одобряват идеята на творците.

 

Така местните се увековечават с идолите си. Ангела Меркел с чичо Кънчо, Чегевара с дядо Данчо, а внучка му - с принцеса Кейт. Бащата на кмета пък е изобразен със своя любимец – Владимир  Путин. 

 

Фидел Кастро и Индира Ганди са на особена почит. През 1972 г. посещават селото. Върху "дома на традициите" е изобразен Вежди Рашидов, а на метри и Лех Валенса и бабите от фолклорния ансамбъл.

 

Разбира се не може и без премиерът Бойко Борисов. Хубава девойка го приветства при откриването на пътя между Хисаря и Панагюрище. До Тодор Живков пък гордо намираме баба Пенка. Не може и без Джон Кенеди, папа Франциск, Стив Джобс и местните до тях.