Той ще бъде наставник на българския тенисист в следващите месеци

 

„Ракетата на Григор Димитров вече е боядисана. Има и златен надпис с неговото име. Григор в момента тренира с Йохан Ортегрен от академията "Good to Great". Двамата се познават от времето, в което първата ни ракета бе част от шведската академия преди около две години”, разкри в студиото на „Събуди се” Асен Григоров, собственик на сайта „Тенис кафе”, и човек, който организира публичните прояви на българския тенисист в родината.

 

Ортегрен е на 37 години и ще бъде наставник на Григор в следващите месеци. Двамата са в отлични отношения, а шведът беше в България в началото на 2013, когато пристигна с Димитров за мача с Финландия от II група на евро-африканската зона на световното отборно първенство купа "Дейвис".

 

В последните дни няколко различни специалисти бяха спрягани за нов треньор на Димитров. Българинът проведе няколко тренировъчни сесии с Иван Лендъл в САЩ, но легендарният тенисист вече се оттегли от треньорската професия.

 

Преди два дни се появиха информации, че бившият наставник на Хуан Мартин дел Потро - Франко Давин, ще започне с работа с Гришо. До този момент няма нищо официално относно следващия треньор на българския тенисист.

 

„Не знам дали за Григор Димитров такава крачка е адекватна в момента, но може би скоро ще го видим да посегне и към едно от най-големите треньорски имена в тениса”, заяви от своя страна Йоана Гочева, която коментира мачовета на Григор Домотрив, които Нова телевизия излъчваше.

 

Повече по темата гледайте във видеото.