Ако беше на ГЕРБ, щяхме да я ремонтираме с партийната субсидия, заяви премиерът

„БСП да не са правили ремонт на чинията на Бузлуджа?” С тези думи Бойко Борисов се обърна към журналист, запитал го как ще коментира заявката на социалистите за спечелване на изборите, предаде БГНЕС.

 

Ако тази чиния беше на ГЕРБ първото, което щяхме да направим с партийната субсидия, е да си направим символа на партията. Така че не съм ги следил, пожелавам им големи успехи, бих искал в ляво да има силна конкуренция”, каза Борисов.

 

Запита дали ще има ремонт в кабинета, Борисов призова за търпение и повече разум.

 

„На мен да не ми е приятно всеки ден да се съобразявам с претенции", заяви премиерът.

 

Относно избора на Мая Манолова за омбудсман Борисов заяви, че е казал на колегите си от ГЕРБ да гласуват по съвест. 

 

„Много от моите депутати са си снимали „не”-то, за да не ги заподозират после”, уточни Борисов.

 

„В цялото правителство сме се разбрали да не участваме в предизборните кампании”, каза още Борисов, за да избегне – "от едната страна Москов да дава линейки, а от друга Лили Павлова да прави асфалт". 

 

Борисов коментира още, че се надява руското ембарго да падне скоро, за да може основните пазари, които сме имали отново да ги захранваме. 

 

Относно проблемите в енергетиката и цената на тока, Борисов заяви: „БЕХ съм ги извикал и ще им направя едно звено с прокурори и специалисти, които да следят движението на фактурите, защото надписват и пишат. Трябва да има контрол!”.

 

„Колко пъти им сваляме цените на тока, аз не съм видял нито да поевтинее нещо, нито нищо. Нищо няма да се вдигне, защото пазарът регулира цените", каза Борисов, коментирайки мнението на работодателите и синдикатите, които обявиха, че с поскъпването на тока на индустрията ще скочат и цените за населението.

 

Борисов запита къде са били всичките бизнесмени, когато е бил взет 1 млрд. кредит „и го хвърлиха в реката и сега по 44 млн. лв. всяка година плащам лихви? Ще платим тъпотата да правим експеримент Орешарски. Ще я платим, ще платим, че Стойнев е бил енергиен министър", каза премиерът.

 

Видео: БГНЕС