Отсечката е част от основната магистрала към съседна Гърция

 

Днес изтича срокът, в който трябваше да бъде ремонтиран магистралният железопътен участък между гарите "Захарна фабрика" и "Горна баня"

 

Движението там беше спряно в края на месец май, а някои влакове бяха пренасочени по обиколен маршрут през Волуяк. По маршрута на други композиции БДЖ осигуриха автобуси.

 

Железопътната отсечка е част от основната магистрала към съседна Гърция. Всеки ден по трасето преминават близо 50 композиции. Линиите се ремонтират за първи път от 20 години насам. В района на квартал "Факултета" е разчистено сметище и са изградени отводнителни съоръжения.

 

Ремонтните дейности обаче продължават. До края на август в участъка ще се работи между 9.20 и 14.20 часа. На практика движението на влаковете между "Захарна фабрика" и Горна баня ще бъде възстановено от 4 август, но само частично. В часовете на извършваните ремонти ще има промени в движението на някои влакове, включително и на международния влак от Солун за София. За пътуващите с БДЖ ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка Централна гара София – гара Захарна фабрика – гара Горна баня.