Как върви подготовката и какви ограничения очакват посетителите?

 

Бургас се готви за най-грандиозното музикално събитие това лято – Spirit оf Burgas. Очакват се хиляди меломани от страната и чужбина, за да видят на живо изненадите на тазгодишното издание - Роби Уйлямс и Касабиан. Как върви подготовката и какви ограничения очакват посетителите?


Трескава подготовка преди старта на феста Spirit оf Burgas. Сцената, на която ще се качи хедлайнерът на тазгодишното издание Роби Уйлямс. Съоръжението се изгражда при изключителни мерки за сигурност и според организаторите, докато не бъде завършено до него няма да се допускат каквито и да е външни лица. И още за предстоящия фестивал.


Повече от 20 000 се очаква да пристигнат в Бургас, за да видят на живо първото шоу на Роби Уилямс в България. Над 100 полицаи и охранителна фирма ще се грижат за сигурността на посетителите.


„Ще се извършват и проверки на всички входно-изходни артерии и пунктове на  към Фестивалната зона. Именно в тази насока, не само за оръжие, а за наркотични и други вещества и всички забранени от закона предмети”, обяснява гл. инспектор Димитър Дачев от ОД МВР-Бургас.


Гранична полиция и Морска администрация ще осигурят охраната по море. ОТ четвъртък до неделя ще е ограничен достъпа на плажуващи до Централния плаж. БДЖ пускат специален влак - EnterTRAIN, кръстен на турнето на звездата - Роби Уилямс, който ще върви със специално разписание на 7 и 9 август.


За да се гарантира нормално придвижване на автомобилите в града  е направена специална организация.


„Осигуряваме по булевард „Булаир” две зони за паркиране - до Гъбката острова, който е в средата, също ще се превърне в зона за паркиране”, обяснява Димитър Маджаров от Община Бургас.


Организаторите разкриват, че част от екипа на Роби Уйлямс пристига в Бургас още утре.


„Те ще са по-рано, разбира се, за да може сцената да подготвят сцената - звук, осветление и всичко, което е необходимо. Самият Роби пристига на 6-ти август, концерта знаем е на 7-ми и щом пристига на 6-ти, значи ще спи в Бургас”, разказа Петър Петров, организатор на фестивала.


Къде ще отседне звездата организаторите не разкриват заради мерките за сигурност.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова