За сметка на това възрастната жена ще трябва да заплати 1800 лева глоба

 

Съдът замени наказанието за 82-годишната баба Божия, която бе заловена и осъдена за отглеждане на канабис. След дълги съдебни битки, в крайна сметка жената няма да лежи в затвор. За сметка на това възрастната жена ще трябва да заплати 1800 лева глоба.   

 

Името на баба Божия се чу през 2013 година, когато беше осъдена на 2 години затвор за отглеждане на канабис, а ликът й беше сложен в колаж редом до този на Братя Галеви. Тогава хората в социалните мрежи питаха тя е ли най-големият престъпник в България. И тогава и сега - близо 4 години по-късно отговорът на баба Божия е един и същ. Тя е категорична, че не е отглеждала канабис, а чужди хора са засадили растението в боба й.

 

От години възрастната жена ходи по съдебни дела. Чула е няколко присъди, сред които и затвор. Преди дни обаче идва окончателната – баба Божия няма да лежи, а ще плаща глоба. Общо 1800 лева със съдебните разноски, а пенсията й е едва 120 лева.

 

И докато държавата очаква баба Божия да си плати глобата, днес полицията се похвали с пореден удар срещу наркоразпространението в региона. Над 9 тона канабис. Практиката обаче сочи, че виновни за този вид престъпления трудно се откриват.

 

Репортер: Екатерина Николова