Гневни граждани нахлуха в залата по време на сесията

 

Варненските общинари няма да обсъждат построяването на спорния блок за социално слаби на днешната си сесия. От трибуната кметът Иван Портних заяви, че щом социалните жилища предизвикват толкова голямо напрежение, то най-добре тази точка да не бъде гласувана. Така има вероятност изобщо да не се осъществят плановете за жилища за бедни в квартал "Възраждане", които предизвикаха бурни реакции сред местните. 

 

Част от протестиращите дори нахлуха в залата, където общинарите трябваше да обсъдят този и редица други спорни въпроси.

 

Недоволните жители на кв. "Възраждане" обаче не бяха единствените, които поискаха да бъдат чути. В залата бяха и служители на фирма "Транстриумф", които поискаха гаранции, че ще запазят работните си места. Собственици на заведения пък призоваха да бъдат придвижени чаканите промени в наредбата за използване на тротоарно право. На заседанието пристигнаха и незрящи, които се оплакаха, че Общината ги пренебрегва във връзка с безплатното пътуване в градския транспорт. Феновете на футболния клуб "Спартак" на свой ред поискаха от Общината да им преотстъпи спортната база на "Локомотив".

 

В залата имаше и жители на квартал "Чайка", които изразиха недоволство от плановете за неговото застрояване. Всъщност единствената сигурна точка, която ще бъде гласувана днес, е да бъде отменен подробният устройствен план на квартала и той да не бъде застрояван.