Петър Василев катастрофира тежко миналата нощ

 

Областен управител с три промила алкохол катастрофира тежко! Губернаторът на Разград се блъснал в дърво със служебния си автомобил в 01:00 часа през нощта. 

 

Според полицията освен че е бил пиян, Петър Василев е карал без колан. Състоянието му е тежко.

 

Все още няма информация къде Василев е консумирал толкова много алкохол и защо е седнал зад волана в това състояние. 

 

Според лекари 3 промила означават консумация на около 500 грама концентрат. При това количество човек става неадекватен, защото се забавят рефлексите, нарушават се координацията  и ориентацията в пространството. 

 

„Установено е, че Петър Василев е управлявал без предпазен колан пътното превозно средство,  бил е сам в колата. След автомобила, управляван от Петър Василев, се е движел друг водач, който е станал свидетел на пътния инцидент и е подал сигнал”, обясни Яна Николова, говорител на Окръжната прокуратура-Разград. 

 

Според очевидец след удара областният управител останал затиснат в смачкания автомобил и се наложило да бъде изваден с помощта на екип от „Гражданска защита”. В линейката той идвал периодично в съзнание, но нямал спомен какво се е случило с него. Настанен е в Интензивното отделение на болницата в Разград.

 

„В травматологично-хеморагичен шок, с гръдна травма контузия на белия дроб и плеврален излив, кръв с въздух в плевралната кухина и коремна травма, която няма засега някакви усложнения и най-тежкото увреждане е в крайниците, двете подбедрици са с отворени, замърсени фрактури”, обясни д-р Георги Кулишев, завеждащ интензивното отделение в МБАЛ „Свети Иван Рилски” - Разград.

 

Василев е на командно дишане и с опасност за живота. След като състоянието му бъде стабилизирано, той вероятно ще бъде транспортиран за лечение в столицата.