По случая са разпитани още 9 момчета, участници или свидетели на инцидента.

Задържаният за побоя 15-годишен Валентин остава задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда и хулиганство. По случая са разпитани още 9 момчета, участници или свидетели на инцидента.

От строителния техникум, където учи Валентин, обясниха за Нова телевизия, че той е приет миналата година, с конкурсен изпит и с най-висок бал от целия випуск.

Ние също сме потресени от тази силна проява на агресивно поведение и жестокост. По принцип е по-буен, по-рязък, отговаря малко по-троснато, случвало се е да говори на някои колеги не толкова възпитано, но оттук не може да прогнозираме, че ще се стигне до толкова, направо до садизъм, заяви Невена Минчева - педагогически съветник в строителния техникум.

След първия бой, на 7 ноември Валентин, родителите му и другите участници, са викани в училище и с тях е разговаряно. Дори са подписали декларации, че няма да се доближават до района на 35-то училище. В края на миналата година той е привикван и от училищния психолог заради множество неизвинени отсъствия.

Няколко са факторите, които отключват подобни агресия, според специалистите – скрити емоционални конфликти, ниска самооценка, невъзможност здравословно да тушира яда си или евентуални семейни проблеми в детството.

Още снощи в двора на строителния техникум е имало засилено полицейско присъствие, обясниха учителите. От общината са обещали такова да има и тази вечер и занапред.