Те прехвърлят желанието си от обекта на своята страст към съпруга си

За омъжените жени е полезно да се влюбват в колегите си, тъй като това може да окаже положително влияние върху отношенията със съпруга им. Това установили изследователи от Колумбийския университет заедно с учени от университетите на Индийна и Кентъки.

 

Специалистите стигнали до този извод, след като са анкетирали 160 жени, които са имали сериозни връзки в продължение на три или повече години, съобщи в. "Хиндустан таймс", цитиран от БТА. Възрастта на анкетираните жени е варирала от 19 до 56 години.

 

Участничките в анкетата са били омъжени за образовани мъже. Анкетата е показала, че докато е траела връзката с постоянния партньор, 70 на сто от жените са се влюбвали в друг. За повечето това е бил колега. Жените са се опитвали да се справят с чувствата си по различен начин.

 

При повечето това влюбване в друг не е повлияло на отношението към постоянния партньор. Много от съпругите са запазили чувствата си в тайна от мъжете си. Освен това по време на анкетата жените са казали, че влюбвайки се в колега, са започнали да изпитват по-силно сексуално влечение към постоянните си партньори. Според специалистите те просто са прехвърлили желанието си от обекта на своята страст към съпруга си.