Един от пострадалите е с опасност за живота

 

16-годишно момиче от Троян загина на място, а други три деца са ранени, след като бяха ударени от автомобил край Лесидрен около 18.50 ч. във вторник вечер. Пострадалите са 15-годишно момиче от София и 16-годишно момче от Лесидрен и 8-годишно момиченце. 

Още по темата


Инцидентът станал, докато групата тийнейджъри вървели покрай пътя. Причината за тежкия инцидент е нерегламентирано състезание между два леки автомобила.

 

На ляв завой, вероятно с превишена скорост, единият от водачите - 28-годишен мъж с инициали Ф.М., губи контрол над автомобила си, навлиза в банкета и удря трите жертви. 

 

Пострадалите деца са приети в МБАЛ – Ловеч с тежки наранявания. Едно от тях - момчето - е с опасност за живота, има тежка черепно-мозъчна травма и вече е в "Пирогов". 15-годишната Даниела е с много охлузвания, оставена е под наблюдение в болницата в Ловеч. 8-годишната Петя е със счупване на ръката и вече е при родителите си.

 

Водачът, причинил инцидента, е дал отрицателна проба за алкохол. Той е задържан в ареста в Ловеч.


По случая е образувано досъдебно производство.

 

Според бабата на трагично загиналата Велислава двамата млади мъже, участвали в гонката, са от ромски произход. Те редовно се състезавали по тесния път, където е станала и катастрофата.