Рекордът у е вписан в Книгата на Гинес

Пускар Непал, студент от Непал, е вписан в Книгата на рекордите на Гинес, след като е ударил главата си с крак 134 пъти за една минута, съобщи БТА. Рекордът е поставен декември миналата година, но студентът е регистриран в книгата сега.

 

"Исках да попадна в Книгата на рекордите. Преди няколко години разбрах, че има категория удряне на глава с крак. Избрах я и съсредоточих вниманието си върху нея" - разказва Непал. Той признава, че тренировките никак не са били леки. Подготовката е отнела 8-9 месеца. През това време Непал се е упражнявал по няколко часа на ден и накрая така е овладял тази техника, че сега може да си удря главата едновременно и с двата крака, съобщава в. "Ню Йорк пост".

 

Младият човек е казал, че семейството и приятелите му са се страхували от тренировките му, тревожели са се да не се нарани. Сега, след като е изпълнил мечтата си да попадне в Книгата на рекордите на Гинес, Непал иска да направи нещо за жителите на бедните райони на страната, а също да се прочуе в целия свят.

 

Предишният рекорд в категорията е поставен от американеца Джоел Лейндекър. Той си е ударил главата си с крак 124 пъти за една минута.