Двамата шофьори са арестувани

 

Незаконна гонка между два автомобила отне живота на двама младежи. Пострадали са още двама 16-годишни младежи - Даниела и Петя. Четиримата се разхождали край тесния междуселски път, взет от някого за състезателна писта. 

Още по темата

 

16-годишната Велислава отишла при баба си и дядо си преди два дни. Всяка вечер тя се събирала с приятели край Съевата чешма. Втората вечер от ваканцията й в Лесидрен обаче се оказала фатална. Момичето умира на място.

 

След инцидента 16-годишният Марино е откаран в болница с тежка черепно-мозъчна травма, а в късния следобед в сряда той почина в „Пирогов”.  Няма опасност за живота на останалите двама пострадали.

 

Даниела е в стабилно състояние, а Петя е само с едно счупване на предмишница”, обясни д-р Донка Минкова. Двамата шофьори - Филип и Ален са арестувани. Майката на Филип не вярва той да е участвал в гонка.

 

Всички в Лесидрен разказват, че незаконните състезания там са ежедневие. Хората в селото разказаха пред Нова, че единият арестуван - Ален и брат му, са част от групата състезатели. Техните близки обаче бяха единствените, които не са и чували за незаконни състезания. „В селото може всичко да се говори, аз гонки не съм виждал”, коментира чичото на момчето.