Той обясни, че преди време шофьорите заплашвали майка му

 

Хората в село Лесидрен, които са предимно възрастни, се уплашиха да застанат пред камерата на Нова тази сутрин, за да разкажат за гонките. Припомняме ви, че подобно нерегламентирано състезание доведе до смъртта на две 16-годишни деца.

 

Още по темата

Местен човек - д-р Марин Чернев, който идва за кратко в селото, разказа, че и той без малко да стане жертва на тези гонки. По думите му момчетата, които карат колите, се чувстват безнаказани. Той ги описа като нагли и заяви, че са се заканили на майка му преди време – заплашили са, че ще я пребият, след като тя им направили забележка, че шумят след 1 часа.

 

Екипът ни научи, че момчетата с гонките не са имали предупредителни протоколи. Оказа се, че почти никой не е подавал сигнал срещу тях. В същото време местните твърдят, че около 10 – 11 човека всяка вечер си правят незаконни надбягвания с коли.

 

Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви в ефира на „Здравей, България”, че е подавал оплакване преди три месеца и на нарушителите са издадени актове.

 

„Не мога да кажа дали момчетата са извършвали други престъпления. Не мисля, че са имали. Аз съм говорил с две от тях, предупредил съм ги, те казаха, че няма да се повтаря, но нямаше ефект”, допълни той.

 

От полицията в Ловеч и на централно ниво ни отказаха коментар за това дали има подавани сигнали и дали има глобявани шофьори.

 

Кметът на селото предлага на територията на Лесидрен да има полицаи. Освен това той иска да се преразгледа решението на МВР само катаджии да могат да спират шофьорите.

 

Асен Александров, директор на столичното 51 СОУ, където е учил 16-годишният Марино – една от жертвите на случилото се в Лесидрен, каза в ефира на Нова, че от училището настояват наказанието за подобно деяние да е същото като при предумишлено убийство.