След намесата на главния прокурор, Росен Петров все пак ще отиде в затвора

Главният прокурор Сотир Цацаров се намеси, за да може осъден за разпространение на наркотици да отиде в затвора, съобщиха от държавното обвинение. 

Още по темата

 

На 17 февруари тази година Росен Петров е осъден за участие в организирана престъпна група за наркоразпространение в София, ръководена от Златомир Иванов - Златко Баретата. Наложено му е наказание “лишаване от свобода” за срок от три години и три месеца ефективно.

 

Въпреки това наказание Росен Петров не е бил задържан и е бил на свобода. На 6 август той е бил сред най-активните участници във футболната агитка на ЦСКА, предвождана от  Гриша Ганчев, която нахлу в зоналния клуб на БФС на Националния стадион „Васил Левски” в София, а на 12 август си е почивал на българското Черноморие, съобщиха от прокуратурата.

 

За случая е уведомен главния прокурор Сотир Цацаров, който е разпоредил незабавни действия и проверка. Установено е, че на 17 юли административният ръководител на Специализираната прокуратура - прокурор Светлозар Костов, е отложил изпълнението на наказанието на Петров.

 

Причината – осъденият бил болен и трябвало да се лекува. Допълнителната проверка обаче установила, че няма достатъчно данни той да страда от заболяване, което да му пречи да лежи в затвора.

 

Затова на 12 август Даниела Попова – административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура е разпоредила задържането на Петров и той е хванат в Несебър и днес е откаран в затвора София за изпълнение на наказанието му.  Освен това тя вече е  инициирала образуване на дисциплинарно производство във ВСС срещу Костов.