Зоната за свободно плажуване на Несебър-юг е зад девет реда платени чадъри

 

Почиващите, които не желаят да плащат за ползване на шезлонг и чадър на плажа Несебър-юг, са принудени да разполагат хавлиите си много далеч от водата. Това установи проверка на място на екип на предаването „Събуди се”.

Още по темата


Плажуващите на отдалечените дюни са принудени да минават през девет реда платени чадъри, за да се изкъпят в морето. Горещият пясък обаче е сериозно предизвикателство.


Концесионерът на плажа отказа да застане пред камерата на Нова, но предостави документи, които показват, че схемата на разположение на чадърите е одобрена от регионалното министерство. Освен това свободната зона заемала над 50% от общата площ на плажа.


Така разположени обаче местата за отдих за нежелаещите да плащат такси за чадъри не отговарят на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, тъй като нямат пряк достъп до водата.


Регионалният министър Лиляна Павлова предупреди, че инспектори ще продължават да правят изненадващи проверки по плажовете и, ако вече установени нарушения не са отстранени, ще се стигне до разваляне на концесиите.


Още по темата гледайте във видеоматериалите.