Тези хора ще търсят по-добър живот в Англия и Германия, смята PR-експертът

 

"Имигрантите пристигат в България като транзитна зона, за да стигнат до Германия. Може Германия да ги връща 100 пъти, но те пак ще отиват там. В България тези хора няма да намерят по-добър живот, затова ще го потърсят във Великобритания и Германия". Това заяви за "Здравей, България" PR-специалистът Нидал Алгафари по повод заканата на Берлин, че ще върне хиляди бежанци на българска територия. 

 

Същевременно, бившият евродепутат  Димитър Стоянов посочи, че до края на неговия мандат в Европарламента ЕС е продължавал да приема законодателство, "което насърчава и отваря различни вратички за нелегална имиграция". 

 

„Това, че германците са казали, че искат да ни връщат бежанци, не значи, че трябва да ги приемем. Не трябва да правим всичко, което каже Германия”, допълни Стоянов.  

 

Според Алгафари, "разбиването на Ирак, впоследствие на Сирия и евентуално на Турция, ще доведе до една огромна бежанска вълна".

 

"Не може държави като Англия и Франция, които в продължение на години колонизираха тези държави и изсмукваха богатствата им сега да казват, че искат само доброто, но лошото не го искат”, заяви той.