Според съда има реална опасност той да се укрие

 

Рецидивистът Ярослав Димитров-Яро, чиято кражба на два автомобила в столицата вбеси дори премиерът Бойко Борисов, остава в ареста, реши Софийският районен съд. 

 

Според съда има реална опасност той да се укрие и да извърши ново престъпление. Яро бе заснет от камерата в гаража на един от потърпевшите Делян Лилов,  който разпространи в социалните мрежи кадрите как Яро и негов съучастник крадат два автомобила от столичния квартал "Манастирски ливади" на 14 август. Четири дни по-късно се стигна и до разпознаването и задържането на Ярослав Димитров. В дома му са намерени заготовки и уреди за отключване на автомобили.

 

Срещу Яро има още три висящи досъдебни производства. По тези досъдебни производства Яро бил с мярка "подписка", която МВР контролирали, но до 22 часа, а на 14 август Димитров извършил престъплението в час след този за контрол от полицията. По друго от производствата той бил с мярка "домашен арест", но и нея той не спазил.  

 

Вещите лица са изготвили експертиза, че лицето на записа вероятно е Яро, но не било категорично, че е той, коментира адвокатът на Димитров. Той обясни, че рецидивистът от години има болки в кръста и дори предостави на съда медицински експертизи в подкрепа на това твърдение. 

 

Постановлението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано в едноседмичен срок. Освен това не е ясно кой е съучастникът на Ярослав Димитров като на кардите ясно се вижда, че при кражбата в столичния квартал "Манастирски ливади", той действа заедни със свой съучастник в синхрон и заедно успяват да откраднат два автомобила. За щастие, автомобилите вече са намерени и са върнати на собствениците си. В съдебната зала днес обаче, не стана ясно къде точно са намерени, ккато и какви други доказателства има МВР и прокуратурата, освен записите от видеокамерите.

 

Повече по темата гледайте във видеото.