Въпреки подобренията, живеещите в района все още имат забележки

 

Едно задръстване по-малко в София. След повече от два месеца ремонт, днес беше пуснато движението по кръговото кръстовище на площад „Руски паметник".


След дългото чакане, градският транспорт отново минава през Руски паметник. Единствено трамваите все още подминават спирката – така ще е до понеделник. Не е напълно готово и пътното платно.

 

"Продължава работата по локалните платна на бул. „Македония”, както и тротоарите и площите за озеленяване. Както и пешеходната зона, която предстои да бъде реализирана по цялото протежение на булеварда", обясни зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов.

 

А хората, които минават оттук всеки ден, трябваше да се въоръжат с търперие през последните седмици.


Нови тротоари, LED-осветление и велоалея - това предстои на Руски паметник. Въпреки подобренията обаче, живеещите в района все още имат забележки. Сред тях и Нели.


„Това с ограниченията на вредните емисии и със шума по никакъв начин не е постигнато. Трамваят от 5 часа започва едно невероятно скърцане”, казва Нели Шереметска.


И още притеснения – таксиметровата стоянка е преместена в локалното платно, непосредствено под жилищен блок.


Денонощно ще бъде форсиране на коли, таксиметровите шофьори са шумни, пускат музика и най-големият проблем е, че в крайна сметка тротоарът и сградата се превръща в една обществена тоалетна.


От общината обещаха да проверят дали има вариант таксиметровата стоянка да бъде преместена, така че да е удобна за всички.


Окончателно, реконструкцията на Руски паметник трябва да приключи до 15 септември, като до тогава ще се извършват довършителни работи. До началото на учебната година трябва да приключат и останалите големи пътни ремонти в София.  


Повече по темата гледайте във видеото.