Няма пострадали хора, но селото е без електричество повече от 12 часа

 

Счупени прозорци, отнесени покриви, скъсани електропроводници, десетки изкоренени дървета. Такава е картината в ямболското село Ботево след ураганния вятър и проливния дъжд снощи.

 

Няма пострадали хора, но щетите са големи. Селото е без електричество повече от 12 часа.
Пороен дъжд, градушка, ураганен вятър и по мнението на всички в селото истински смерч. Стихията се разразила около седем вечерта в четвъртък и помела всичко по пътя си.


„Като се изви една голяма буря, с дъжд, направо бяло, не се вижда нищо. По едно време изхлопа нещо отгоре, прозорците паднаха, ламарината се събори, на две места керемидата е паднала, вижда се тавана. Какво мога да направя? Стоя вкъщи и плача”, обяснява Иванка Димова, жител на село Ботево.


„За мен е смерч, защото върви като стена, а след като го завихря нагоре, но не да го дърпа, за мен е смерч, защото върви и помита всичко пред себе си”, разказа Йовчо Павлов, жител на село Ботево.


От късно снощи в Ботево работят екипи на „Гражданска защита” и електроразпределителното дружество.


„Мисля че хората като цяло са стресирани от ситуацията, но най-важното еч е няма пострадали хора, всичко друго е преодолимо, и миосля че в рамките на няколко дни, и преди всичко днес, максимално бързо да се реагира”, обясни кметът на Община Тунджа Георги Георгиев.


Засега селото остава без ток, скъсани са много проводници, но сериозният проблем са нападалите стълбове. Щетите от бедствието ще се изчисляват тепърва.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Валентин Иванов