Причина са санкциите и контрасанкциите между ЕС и Русия

Дядо Коледа понася сериозни щети от титаничната схватка между Запада и Изтока. Офисът на любимия белобрад старец може да се стане най-свидната жертва в борбата на санкции и контрасанкции, с които ЕС и Русия си нанасят удари през последната малко повече от година.

 

Съд обяви в банкрут резиденцията на Санта Клаус в Лапландия, тъй като неговата компания не е успяла да плати данък в размер на 200 000 евро, съобщава американското издание The Epoch Times.

 

Въпреки че ръководителят на компанията Ярмо Каринием възнамерява да се договори с данъчните органи и да я запази, компанията разполага само с една седмица, за да плати задълженията си към фиска, уточнява БГНЕС.

 

Финансовите проблеми на офиса на Санта Клаус започнаха заради намаляването на руските туристи. По-рано руснаците бяха на първо място по пътувания из Лапландия. Сега тяхното място са заели гостите от Страната на изгряващото слънце.

 

Резиденцията на Санта Клаус е един от трите главни тематични паркове в Лапландия. За разлика от Санта парк и Селцето на Санта, офисът работи целогодишно. През миналата година той е бил посетен от 300 000 туристи.