От утре се затварят и още участъци

 

Нови километрични задръствания блокираха "Цариградско шосе" в София. Причината е поредно стеснение на пътя в района. От утре се затварят и още участъци в центъра на столицата за пътни ремонти. 

 

Всеки ден хиляди хора минават през строителната площадка на бул. „България”, който също е частично затворен от началото на август. 

 

Участъкът е затворен, за да се ремонтират пътните платна, тротоарите, уличното осветление и да се подменят трамвайните релси. От утре се затваря и още един участък от булеварда – между „Патриарх Евтимий” и булевард „Пенчо Славейков”, за да се изпълнят рехабилитационните дейности в рамките на следващите няколко дни. 

 

Тежката пътна обстановка обаче не е само там, защото ремонтите са в цял София. На първо място по километрични задръствания шофьорите поставят „Цариградско шосе”, което се ремонтира цяло лято. От общината уверяват, че обстановката ще се успокои до седмица. 

 

Съвместно с Пътна полиция организацията на движение в участъка е променена от днес, за да може поне малко да се облекчи движението. Строителните работи в района на „Плиска” трябва да приключат до няколко дни, ангажираха се от общината. Обещаните срокове за край на ремонтите на повечето места в София е преди началото на учебната година.