Надпреварата за местния вот започна още преди старта на предизборната кампания

 

Надпреварата за местния вот започна още преди старта на предизборната кампания. Опашка се изви във вторник пред ЦИК за регистрация за вота. Само в първия час от отварянето на вратите 4 партии се записаха за участие във вота наесен, а до края на деня броят им нарастна до 8. 

Още по темата

 

Още преди ЦИК да се събуди, ГЕРБ вече беше пред затворените врати. Точно в 9.00 часа по стара традиция от партията първи внесоха документите си и 9 999 подписа. Със старта на регистрацията започна и предизборното говорене и растящите амбиции. Чак до непробиваеми територии.

 

Имаме амбицията да имаме реално присъствие в местната власт с кметове и в област Кърджали”, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.  Той лично благодари на младежите от БСП, които дадоха вода на дежурните младежи от ГЕРБ, пазещи вратите на ЦИК и заяви: „Тези, които носят минералната вода, те не участват в състезания, те са само подкрепителни центрове”.

 

Заканите, че на местния вот партньорствата не важат започнаха да се топят с наближаването му. Цветанов обясни, че в 7-8 общини ГЕРБ и Реформаторския блок намират допирни точки.

 

Някои малки партии също бързаха да предадат събраните подписи. „Това е нашето второ явяване на избори в Пловдив, предишното беше през 2011 година, когато смея да кажа, че направихме пробив”, заяви Евелин Парасков от ПП„Съюз за Пловдив”. Междувременно мъж беше арестуван, защото се опита да свали панталоните си пред Цветан Цветанов.

 

От ЦИК напомнят, че съвсем скоро всеки българин ще може да провери и дали някой не е злоупотребил с личните му данни и не си е присвоил подкрепата му. Проверките за това дали някой не използвал името ни, за да регистрира своята партия или коалиция, отново ще се правят на сайта на Централната избирателна комисия.

 

Кои са възможните и невъзможните коалиции на местните избори – гледайте коментарът на лидера на ДСБ Радан Кънев утре сутрин в "Здравей, България"!