Извършителят е успял да избяга

Двама журналисти бяха застреляни по време на предаване на живо в американския щат Вирджиния. Извършителят е на свобода, но полицията вече разполага с името му и регистрационния номер на колата му. 

 

Жертвите са 24-годишният репортер Алисън Паркър и 27-годишният оператор Адам Уард. Те работят за местната телевизия WDBJ7. Атаката се е случила в 06.45 часа сутринта местно време, докато Паркър провежда интервю в търговския център Бриджуотър плаза, намиращ се на брега на езеро в град Монета. В този момент прозвучават няколко изстрела, чуват се женски писъци и камерата пада на земята. Един от кадрите успява да запечата лицето на мъж, който е насочил пистолет срещу оператора. 

 

Жената, която са интервюирали, се казва Вики Гарднър -  изпълнителен директор на Регионалната търговска камара на резервата Смит Маунтийн Лейк. Тя е била простреляна в гърба и се намира в операционна, предаде Си Ен Ен. 

 

„Алисън и Адам починаха малко след  изстрелите. Не знаем какъв е мотивът и кой е убиецът. Не мога да изразя с думи колко много ги обичаше целият екип на WDBJ7. Сърцата ни са разбити”, каза генералният директор на медията Джефри Маркс след случилото се. По неговите думи, изстрелите са били шест или седем на брой.  

 

Наскоро Уард е споделил с годеницата си Мелиса От, която е била продуцент на сутрешното им шоу, че смята да се откаже от работата в новините и да се занимава с нещо различно, разказва техен колега от WDBJ7.