Не е ясно дали Вестър Фланаган е оцелял

 

Мъжът, който застреля оператор и репортерка по време на предаване на живо, се е застрелял сам. Засега не е ясно дали Вестър Фланаган е оцелял, предаде Ен Би Си Нюз. Той е бил заловен след преследване с полицията по магистралата. 

 

41-годишният мъж е бивш служител на WDBJ7, за която са работили и жертвите. Преди две години е бил уволнен, след като работил една година като репортер в телевизията. Той е публикувал в аканута си в „Туитър” два видеозаписа, на които е заснето как се приближава към телевизионния екип и насочва оръжие към тях. В профила му в социалната мрежа могат да се

Още по темата

видят коментари, които разкриват недоволство към бившите му колеги и в които той ги обвинява в расизъм. 

 

Неговите жертви са 24-годишната журналистка Алисън Паркър и 27-годишният оператор Адам Уард. Двамата вземали интервю на живо за сутрешното предаване. Веднага след случилото се излъчването на живото интервю е прекъснало и се е включила водещата от студиото, която беше изпаднала в шок. 

 

Колеги на убитите журналисти разказаха, че операторът бил сгоден за продуцентката на сутрешното предаване и скоро трябвало да се оженят. След сватбата, той смятал да напусне телевизията и да се занимава с нещо съвсем различно. 


24-годишната Паркър пък е започнала работа като стажантка, но тъй като се справяла с всички задачи перфектно, била назначена на работа.  След атаката убиецът е пуснал видео в стрелбата в акаунта си в една от социалните мрежи. Кадърът спира до момента, в който се вижда ръката с пистолета му.