Срещу тях е образувано дело за незаконен трафик на имигранти

 

Двама български туристи ще бъдат съдени в Гърция, защото са качили на стоп в колата си бежанци. Това е и причината българското външно министерство да издаде специални съвети към българите да не вземат стопаджии в Гърция, пише "24 часа".

 

Следствените действия по случая продължават и заради това няма да бъде предоставена допълнителна информация, казаха вчера от външното ведомство.

 

Двамата български туристи били арестувани в района на Комотини. Те са обвинени в трафик на имигранти. Българските туристи пътували в посока Александруполис и качили стопаджии, без да подозират, че са бежанци. При проверка на полицията по магистралата нищо неподозиращите българи спират и по време на контрола се оказва, че стопаджиите са имигранти, казаха полицейски източници в южната ни съседка, пише вестникът.

 

Българите са арестувани и срещу тях е образувано дело за незаконен трафик на имигранти в Гърция. Според полицейски източник 90% от делата, по които в Гърция са обвинени българи, са за трафик на имигранти.

 

В Гърция превозването на нелегални имигранти дори на стоп се възприема като каналджийство и се предвижда наказание до 2 години затвор. 

 

Още водещи заглавия в днешните вестници гледайте във видеото!